Εκδήλωση στο Ζάππειο Αφιερωμένη στη Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, στις 25 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων παιδιών, το τμήμα του Νηπιαγωγείου Ν1 της Λιλιπούπολης, παρευρέθηκε στο Ζάππειο να συμπαρασταθεί στο Χαμόγελο του παιδιού και στο σπουδαίο έργο του.

Μέριμνα της Λιλιπούπολης είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά ν ’αναγνωρίζουν κάθε μορφή βίας και να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ξεκινώντας τον προβληματισμό μέσα από την τάξη, τα παιδιά μας ζωγράφισαν περιπτώσεις που μπορούν να καταλήξουν σε εξαφάνιση. Αποτύπωσαν συναισθήματα, έδωσαν συμβουλές, και οδηγήθηκε η ομάδα σε μέτρα πρόληψης.

Στη συνέχεια όλη αυτή η προσπάθεια μπήκε κάτω από την Ομπρέλα Προστασίας (οικογένειας, σχολείου, κοινωνίας) με σκοπό να τη προσφέρουμε στο Χαμόγελο του παιδιού.

Όταν επισκεφτήκαμε το Ζάππειο, μας περίμενε εκεί το Χαμόγελο του παιδιού και οι τρεις σούπερ- βοηθοί του! Μας διηγήθηκαν μια ιστορία με ένα μικρό πάντα που χάθηκε, ζωγραφίσαμε τη σούπερ μάσκα των ηρώων και μας πρόσφεραν ένα υγιεινό σνακ.

Και ήρθε η ώρα, στο πλευρό του κ. Γιαννόπουλου, να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τα εξαφανισμένα παιδιά, αλλά και ένα μήνυμα θάρρους και ελπίδας για τους γονείς των εξαφανισμένων παιδιών. Δεσμευόμαστε δημόσια αυτή η προσπάθεια συμπαράστασης να μη σταματήσει ποτέ, για το καλό όλων των παιδιών, για το καλό των παιδιών μας!