Βράβευση του Σχολείου μας από τα Education Business Awards 2017!!!

οι καινοτομίες που εφαρμόζονται στη Λιλιπούπολη, επιβραβεύονται διαρκώς, αλλά και βραβεύονται! Έτσι, μετά τα Παιδαγωγικά Προγράμματα, τα οποία παρουσιάσθηκαν από τους συνεργάτες μας αυτοπροσώπως στην επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ (Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών) και τα  Βιωματικά Εργαστήρια, όπου παιδαγωγοί άλλων σχολείων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καινοτομίες παιδαγωγικού περιεχομένου, το σχολείο μας βραβεύθηκε από τα Education Business Awards 2017 για το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζουμε στα παιδιά μας – Αριστοτελικά Παιχνίδια Λόγου και Λογικής στη Φύση – στα πλαίσια της Καλλιέργειας Περιβαλλοντικής Συνείδησης!

Είμαστε υπερήφανοι που το σχολείο μας κέρδισε το BRONZE βραβείο στα Education Business Awards 2017 μέσα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία) όλης της χώρας!

Στη 18μελή επιτροπή συμμετείχαν άνθρωποι με τεράστια εμπειρία σε θέματα Παιδαγωγικού περιεχομένου από τους χώρους των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως καθηγητές Πανεπιστημίου – Έλληνες και ξένοι, την Πολιτική και τη Δημοσιογραφία.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, η Λιλιπούπολη αξιοποιώντας τη μέθοδο Β.Ε.Μ σταθερά τα τελευταία χρόνια και συνδυάζοντάς την πάντα με οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις γνωσιακού και όχι μόνο χαρακτήρα σε διάφορους χώρους πολλαπλών ερεθισμάτων εκτός τάξης (π.χ. στον φούρνο της γειτονιάς , στην πυροσβεστική υπηρεσία, σε ένα μουσείο, Εθνική Πινακοθήκη, Ε.Μ.Υ., Αστεροσκοπείο, Πλανητάριο κλπ ανάλογα με το σχέδιο εργασίας), κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το παιδαγωγικό έργο, μεταφέροντας τη μαθησιακή διαδικασία νηπίων και εκπαιδευτικών από το δεδομένο περιβάλλον της τάξης στο συναρπαστικό κόσμο της Μητέρας Φύσης!

Οι καινοτομίες που αναπτύχθηκαν ήταν δύο:

(α) Ανάπτυξη ενός ολόκληρου προγράμματος εκπαίδευσης με ΒΕΜ, αλλά εκτελεστού σε ανοικτό χώρο δάσους!

(β) Συχνή χρήση νεοελληνικών αρχαιόριζων λέξειων ή λέξεων που είναι ίδιες από τον Όμηρο μέχρι σήμερα, καθώς και Αριστοτελικών κανόνων για την αγωγή του λόγου.

Η διάκριση αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη της πολυετούς προσπάθειας που γίνεται από την ΟΜΑΔΑ του σχολείου μας, πάντα προς όφελος των μαθητών μας!

Η Φύση είναι  ακόμα ένας “δάσκαλος” για τα παιδιά, που μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε συνθήκες διαφορετικές κάθε φορά σε ένα πλούσιο και διαδραστικό φυσικό περιβάλλον!