Ανοιχτή Πρόσκληση

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας προσκαλούμε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο κτήριο της 28ης Οκτωβρίου 44-46 σε μία ομιλία – συζήτηση σχετικά με: ‘’Τα όρια σε όλο το φάσμα της ζωής των παιδιών κατά την παιδική και νηπιακή ηλικία’’ με εισηγήτρια την Ιοκάστη Μαζοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος-Σύμβουλος Οικογένειας του σχολείου μας.

Τα παιδιά κατά την πρώτη παιδική και νηπιακή ηλικία βρίσκονται σε ένα ξεχωριστό στάδιο ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σημαντικά βήματα σε πολλαπλούς τομείς. Αυτή η συνεχώς αυξανόμενη αυτονομία συχνά φέρνει τους γονείς αντιμέτωπους με νέες καταστάσεις και συναισθήματα, αλλά και πολλούς προβληματισμούς σχετικά με την οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών τους.

Τα παιδιά, από τη νηπιακή ηλικία ακόμα χρειάζεται να μάθουν να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους και να τηρούν ορισμένους κανόνες, ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους, αλλά και να μπορούν να συμβιώνουν με ενήλικες και συνομηλίκους. Τα όρια μπαίνουν στη συμπεριφορά, τις σχέσεις και την καθημερινή ζωή, στο σπίτι, στο σχολείο, και σε κάθε περιβάλλον. Τα παιδιά δέχονται και στη συνέχεια βάζουν όρια, διαδικασία που βοηθάει στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε τις δυσκολίες και τον τρόπο που βάζουμε τα όρια. Πώς βιώνουν τα παιδιά τους περιορισμούς; Πώς νοιώθουν οι γονείς όταν οριοθετούν; Είναι τα όρια τιμωρία ή φροντίδα. Και με αφετηρία την οριοθέτηση, θα θίξουμε τις προεκτάσεις αυτών σε θέματα ύπνου, φαγητού, αλλαγών και αδερφικής αντιζηλίας.

Ώρα Προσεύλεσης: 18:15            

 Ώρα Έναρξης: 18:30

Για την άρτια διεξαγωγή του σεμιναρίου, το οποίο σας το προσφέρει η Λιλιπούπολη χωρίς κόστος συμμετοχής, παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή στη γραμματεία του σχολείου (τηλ. 210-5018800) έως την Τετάρτη 12:00! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.