Ανοιχτή Πρόσκληση – Σεμινάριο

«Τα Όρια στη Ζωή των Παιδιών»

Αγαπητοί γονείς,

σας προσκαλούμε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο κτήριο της 28ης Οκτωβρίου 44-46 σε μία ομιλία – συζήτηση σχετικά με:  «Τα Όρια στη Ζωή των Παιδιών και ο Ρόλος των Γονέων στην Οριοθέτηση κατά την παιδική και νηπιακή ηλικία» με εισηγήτρια την Ιοκάστη Μαζοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος-Σύμβουλος Οικογένειας του σχολείου μας.

Η ηλικιακή και σωματική ανάπτυξη των παιδιών συνοδεύεται από την εξέλιξη σε πολλά επίπεδα. Αυτή η εξέλιξη στον λόγο, την κίνηση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες, συνεπάγεται και αλλαγές στην συμπεριφορά των παιδιών. Τα παιδιά μεγαλώνουν, αυτονομούνται και στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας δοκιμάζουν καινούργιες εμπειρίες, καθώς και τα όριά τους. Τα ίδια δοκιμάζουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, κάτι που οδηγεί στην εξέλιξή τους…

Η προσπάθεια και οι δοκιμές των παιδιών, όμως  χρειάζεται να πραγματοποιούνται μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο που προσφέρουν οι ενήλικες που φροντίζουν. Αυτό το πλαίσιο είναι τα όρια που βάζουν οι γονείς, τα όρια από τα οποία χαρακτηρίζεται κάθε οικογένεια και κάθε σύστημα. Τα όρια μπαίνουν στη συμπεριφορά, τις σχέσεις και την καθημερινή ζωή, στο σπίτι, στο σχολείο, και σε κάθε περιβάλλον. Τα παιδιά δέχονται και στη συνέχεια βάζουν όρια, ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους και να συμβιώνουν αρμονικά με ενήλικες και συνομηλίκους.

Πώς θα βάλουν οι γονείς όρια προστατευτικά και φροντιστικά;

Πώς θα εξηγήσουν και όχι απλά θα επιβάλουν αυτά τα όρια στα παιδιά;

Πώς τα παιδιά θα φτάσουν να κατακτήσουν τα όρια αυτά και όχι απλά να τα ακολουθούν;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μπαίνουν τα όρια και ποιες δυσκολίες εμφανίζονται;

Αυτά και άλλα ερωτήματα και προβληματισμούς, σας περιμένουμε για να συζητήσουμε από κοντά. Με αφετηρία την οριοθέτηση, θα θίξουμε τις προεκτάσεις αυτών στην καθημερινή πρακτική, θέματα ύπνου, φαγητού, αλλαγών και αδερφικής αντιζηλίας.

Ώρα Προσέλευσης: 18:15            

 Ώρα Έναρξης: 18:30

Για την άρτια διεξαγωγή του σεμιναρίου, το οποίο σας το προσφέρει η Λιλιπούπολη χωρίς κόστος συμμετοχής, παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή στη γραμματεία του σχολείου (τηλ. 210-5018800). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.