Αναμένοντας Μία Ακόμα Πιο Συναρπαστική Σχολική Χρονιά 2020-2021!

Αγαπητοί γονείς,

φτάσαμε, λοιπόν, στο τέλος της «σχολικής» χρονιάς 2019-2020, μιας χρονιάς ιδιαίτερα εποικοδομητικής για τα παιδιά της Λιλιπούπολης. Η ευχαρίστησή τους εκφράστηκε μέσα από ποικίλες δράσεις που τους προσέφερε το σχολείο, μεθόδους και  καινοτόμα παιδαγωγικά υλικά που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Στην αρχή της χρονιάς, η υποδοχή τους συνοδεύτηκε από δράσεις που αποσκοπούσαν στη δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους,  στην οικειοποίηση του σχολικού, «ζεστού» περιβάλλοντος. Ενισχύθηκαν, έτσι,  οι  ομάδες παιδιών και ακούστηκε η δική τους φωνή στη γέννηση και τη  διαμόρφωση ποικίλων θεμάτων σχεδίων δράσης (projects).

Στην  ολόπλευρη εκπαίδευσή τους συνέβαλαν καθοριστικά οι συχνές επισκέψεις που έκαναν τα παιδιά σε διάφορους χώρους της Αθήνας, στη φύση και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και η συστηματική τους ενασχόληση με τη Μουσικοκινητική Αγωγή και τη Μουσειακή  αγωγή, το Θέατρο Παιδικών Χρόνων, το Κουκλοθέατρο, τα Μαθηματικά της Χαράς, τα Αγγλικά και τέλος, η εισαγωγή τους στην Κλασική Μουσική. Πολύ σημαντική αναφορά είναι ο τρόπος που αποτυπώθηκε η εξέλιξη των παιδιών και φέτος με τη δημιουργία του ατομικού portfolio,  το οποίο  συνέλεξε  τις  ποικίλες εκφράσεις των παιδιών σε διάφορους μαθησιακούς τομείς.

Επιλέξαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διατηρήσουμε μία επαφή όλων των παιδιών με το σχολείο και το παιδαγωγικό μας πρόγραμμα μέσα από την εξ’αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση που σας προσφέραμε όλο τον καιρό της καραντίνας.  Οι δράσεις αυτές συνέβαλαν σημαντικά, ώστε τα παιδιά να μην αποξενωθούν και ταυτόχρονα να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες μαθήσεις που είναι συμβατές με το αναπτυξιακό τους επίπεδο

Με την επάνοδο των παιδιών στο σχολείο, εντάξαμε μέσα στα παιδαγωγικά μας projects, μία σειρά από παιδαγωγικές δράσεις, ώστε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να οικειοποιηθούν μία νέα καθημερινή ρουτίνα. Συγκεκριμένα ενδυναμώσαμε τη συνεργασία μας σε ανταλλαγές νέων καλών πρακτικών που θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες ατομικής υγιεινής, τόσο για εκείνη την περίοδο όσο και για το μέλλον τους, δεξιότητες απαραίτητες για τη δική τους υγεία, αλλά και την ευθύνη τους ως πολίτες του σήμερα και του αύριο. Μέσα από τις έρευνες και τις συν-εργασίες που «ταξίδεψαν» στο σπίτι και επανέρχονταν στο σχολείο συμβάλλαμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Προσαρμόσαμε τις δραστηριότητες των παιδιών περιορίζοντας την κοινή χρήση παιχνιδιών, προσωπικών αντικειμένων και οργάνων άσκησης.

Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ  για μια ακόμα χρονιά  κατάφερε να ενισχύσει το τετράπτυχο στην εκπαίδευση  ΠαιδίΣχολείο ΟικογένειαΚοινωνία! Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε εκδηλώσεις, όπως η Παγκόσμια ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών  και η Ενεργή Δική σας συμμετοχή στα bazaars, όπως του Χαμόγελου του Παιδιού, ενίσχυσαν την έννοια της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης με όλα τα μέλη της κοινωνίας μας. Η συμμετοχή σας στην στις «Έρευνες» και τις «Συν-εργασίες» και στην Εξ’ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση συνέβαλαν σημαντικά στον «Κύκλο Μάθησης». Η φυσική σας παρουσία στις μεγάλες εκδηλώσεις που οργάνωσε το σχολείο τα Χριστούγεννα, στη Χορωδία Γονέων και στις τελετές αποφοίτησης των Νηπιαγωγείων μας   προσέθεσαν έντονες  στιγμές Χαράς και Συγκίνησης για όλα τα μέλη της οικογένειας της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ!

Ανυπομονούμε ΟΛΟΙ, εδώ, στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ να βιώσουμε έντονες στιγμές Ολόπλευρης Εκπαίδευσης μαζί με τα παιδιά μας και τη νέα σχολική χρονιά …

Καλό Καλοκαίρι και Πολλά Πλατσουρίσματα σε Όλους!