Οι παροχές της Λιλιπούπολης

H Λιλιπούπολη δεν είναι απλά ένας παιδικός σταθμός. Είναι ένα ολοκληρωμένο, δομημένο με μεγάλη πείρα, σύνολο παροχών και υπηρεσιών που απαρτίζει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για τα παιδιά σας.

Τι σας προσφέρουμε

Πλήρης και Υγιεινή Διατροφή

Η διατροφή του παιδιού είναι γεγονός μείζονος σημασίας στη προσχολική του ηλικία, διότι στην περίοδο αυτή παρατηρείται μια ραγδαία σωματική και νοητική ανάπτυξη. Στον οργανισμό του παιδιού συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Έτσι οι απαιτήσεις του σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά είναι αυξημένες.  Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι διατροφικές συνήθειες δεν είναι κληρονομικές αλλά επίκτητες. Γι” αυτό, όσο νωρίτερα μάθουμε το παιδί να τρώει σωστά, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να συνεχίσει έτσι και στην υπόλοιπη ζωή του.  Αυτά τα γνωρίζει καλά η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ και φροντίζει τα γεύματα του παιδιού να είναι πλούσια, να έχουν διατροφική ποικιλία και κυρίως τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους να είναι όσο γίνεται υγιεινά και φρέσκα.

Ασφαλή Μεταφορά με Σχολικά Λεωφορεία

Η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση στους δρόμους της πόλης μας σε συνδυασμό με την προσπάθεια της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ να συντομεύσει αισθητά τα δρομολόγια, μας ώθησαν στην απόφαση να αγορασθούν και να δρομολογηθούν δύο ακόμη καινούργια κλιματιζόμενα σχολικά λεωφορεία.

Οι έμπειροι και συνετοί οδηγοί και συνοδοί του σχολείου μας φρόντισαν με περισσή προθυμία να εξασφαλίσουν στους λιλιπούτειους μαθητές μας τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια – ζώνες αυστηρά σε όλα τα παιδιά, ιδιαίτερη προσοχή στη παραλαβή και παράδοση – συνέπεια στο ωράριο των δρομολογίων. Τέλος, οι μηχανογραφημένες διαδικασίες συντήρησης και επισκευής των οχημάτων, μας διασφαλίζουν ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους.

Καθημερινή Παιδιατρική Παρακολούθηση

Σημαντική η συμβουλή της παιδίατρου μας στην αντιμετώπιση και πρόληψη των παιδικών ασθενειών.  Η καθημερινή παρουσία της στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ και οι πολύτιμες συμβουλές της μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμα πιο ασφαλείς για τα παιδιά μας.

Οι Αυλές μας - Παιχνίδι στη Φύση

Σ’ ένα παιδί ο κόσμος δεν έχει όρια, ειδικά όταν παίζει. Η τεράστια καταπράσινη παιδική χαρά της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ με τις ελιές, τις λεύκες, τις συκιές, τις ροδιές, τις λεμονιές καθώς και τα πολλά παιχνίδια που διαθέτει, είναι ένας ιδανικός και μοναδικός χώρος που τα παιδιά μας μπορούν να τρέξουν, να πηδήξουν, να χαρούν με τη παρέα τους ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού με απόλυτη ασφάλεια.

Πρωτοποριακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Οργανώνουμε ελκυστικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μέσα από την καθοδήγηση και την εποπτεία της 11μελής ομάδας του επιστημονικού προσωπικού της Λιλιπούπολης, οι οποίες εξασφαλίζουν την ενεργή και Αβίαστη Συμμετοχή του παιδιού μέσα από το παιχνίδι και στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή του

Σωματική,  Συναισθηματική, Νοητική, Κοινωνική, Πνευματική !

Μέσα από τη περιήγησή σας στο site, ανακαλύψτε τα μαγικά σκαλοπάτια της Λιλιπούπολης!

Παρακολούθηση της ψυχολογίας και της ανάπτυξης των νηπίων

Η «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ» με την υποστήριξη της Πανεπιστημιακής Ερευνήτριας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Νηπιαγωγού, Δρ. Ευσταθίας  Βαλιάντζα-Αυτιά, εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης όχι μόνον της ψυχολογικής, αλλά και της εν γένει ανάπτυξης των νηπίων!

Η ψυχολογική ανάπτυξη αναφέρεται κυρίως σε θέματα συμπεριφοράς των νηπίων προς τους άλλους (κοινωνικοποίηση), αντίληψης του εαυτού τους, καθώς και σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης. Αυτά αποτελούν τον αναπτυξιακό τομέα με τίτλο:

Κοινωνικές σχέσεις.

Ωστόσο η εν γένει ανάπτυξη των νηπίων περιλαμβάνει τους εξής επιπλέον πέντε (5) τομείς:

  • Γλώσσα
  • Μαθηματικές έννοιες
  • Κίνηση-Μουσική
  • Πρωτοβουλία
  • Δημιουργικότητα

Για όλα αυτά τα θέματα οι νηπιαγωγοί του σχολείου μας συμβουλεύονται μέσα στην τάξη, καθώς και η διοίκησή του, όταν απαιτείται για ειδικά θέματα. Επίσης οι  γονείς ενημερώνονται και παίρνουν οδηγίες  σε όλες τις σχετικές τακτικές συναντήσεις που οργανώνει το σχολείο, καθώς και σε ανεξάρτητα ατομικά ραντεβού.

Η συμβουλευτική της Δρ. Ευσταθίας Βαλιάντζα-Αυτιά, βασίζεται στις ειδικές γνώσεις της για τα πιο πρόσφατα (της τελευταίας εικοσαετίας)ερευνητικά επιστημονικά δεδομένα, που αφορούν την δομή και λειτουργία του εγκεφάλου και τον τρόπο που αυτή καθορίζει την συμπεριφορά και τη μάθηση των παιδιών, άρα και τις συνιστώμενες παιδαγωγικές πρακτικές. Ειδικότερα στο σχολείο μας  εκτελείται ένα ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα αναλυτικής παρακολούθησης των σταδίων ανάπτυξης του λόγου των νηπίων 3-5 ετών με οκτώ (8) σχετικές παραμέτρους, που απογράφονται τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης του σχολείου. Στην διάρκεια του σχολικού έτους αναπτύσσεται η προφορική διδασκαλία στην τάξη από την νηπιαγωγό, με κατάλληλο καινοτομικό τρόπο, ώστε να δίνεται έμφαση στην χρήση, αυτών των νεοελληνικών λέξεων, που έχουν την αρχαιότερη ιστορία στην Ελληνική γλώσσα. Οι λέξεις αυτές έχουν προηγουμένως κωδικοποιηθεί από την Δρ.Ευσταθία Βαλιάντζα-Αυτιά και αξιοποιηθεί σε δραστηριότητες νηπιακής αγωγής (π.χ. τραγούδια, παραμύθια ποιήματα κλπ για νήπια ).Τα αποτελέσματα αυτού του ειδικού προγράμματος παρέχονται δωρεάν στους γονείς!

Συνεργασία Σχολείου-Οικογένειας

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι γονείς, ως οι πρώτοι παιδαγωγοί για τα παιδιά τους, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στο αποτέλεσμα της αναπτυξιακής διαδικασίας, γίνονται στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ συχνές συγκεντρώσεις γονέων στις οποίες ενημερώνονται ατομικά για κάθε παιδί. Επίσης οι παιδαγωγοί καθημερινά, σε συγκεκριμένες ώρες έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για εκατέρωθεν ενημέρωση. Τέλος, η διεύθυνση της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ με συγκεκριμένα απογευματινά ραντεβού έχει τη χαρά να συνομιλήσει μαζί σας για την πρόοδο του παιδιού και ότι άλλο σας απασχολεί.

Ατομική Ασφάλεια των Παιδιών μας στην Ευρωκλινική Παίδων

Η Λιλιπούπολη παρέχει δωρεάν στα παιδιά της την Ατομική Κάρτα Προνομίων Kids του Ομίλου Ευρωκλινικής, όπου δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στην Ευρωκλινική Παίδων με μοναδικά προνόμια, τόσο στα επείγοντα όσο και στα τακτικά περιστατικά.

Για αναλυτικές πληροφορίες των παροχών της ατομικής κάρτας πατήστε εδώ

 

Η ΛιλιπούποληΒρεφικός παιδικός σταθμός & νηπιαγωγείο
ΝΗΠΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
28ης Οκτωβρίου 44-46
Πλατεία Πετρούπολης
Τηλ 210-5018800

ΒΡΕΦΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Σουλίου 3, Πετρούπολη
Θέατρο Πέτρας
Τηλ 210-5023002

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Ιλίου 37 & Ιδομενέως, Ίλιον
Τηλ 210-2618088

Επικοινωνία