Εκδηλώσεις

Πολιτιστικές, Θεατρικές και Αθλητικές δραστηριότητες

Θεατρικές εκδηλώσεις

Τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο τα παιδιά μας συμμετέχουν στις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες και καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις, διοργανώνοντας μοναδικές παραστάσεις είτε σε πολιτιστικούς χώρους όπως το Θέατρο Πέτρας είτε στο χώρο του σχολείου μας. Έτσι, γιορτάζουμε όλοι μαζί τις αγαπημενες γιορτές μικρών και μεγάλων (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) και  αποχαιρετούμε τους Λιλιπούτειους μαθητές μας σε κλίμα χαράς και συγκίνησης!

Photo gallery εκδηλώσεων

Βίντεο καλοκαιρινών εκδηλώσεων

Βίντεο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και γνώσεων από το ευρύτερο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση σε σύγχρονα ζητήματα, πραγματοποιούμε μαζί με τα παιδιά εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολιτιστικά κέντρα, πάρκα, μουσεία, κινηματογράφους, και χώρους επαγγελματικών δραστηριοτήτων! (όπως επισκέψεις στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Μουσείο Γουλανδρή, Πυροσβεστική, Ακρόπολη, Πλανητάριο, Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ), Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Μετρό Συντάγματος και πολλά άλλα).

Έχοντας βιώσει μια πλούσια σε εμπειρίες σχολική χρονιά και με γνώμονα τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει τα ίδια τα παιδιά, οργανώνουμε μαζί τους εκδηλώσεις και δρώμενα με αφορμή θρησκευτικές και εθνικές εορτές (όπως τον καθιερωμένο μας αγιασμό και τις παρελάσεις), στις οποίες έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να τα καμαρώσουμε!

Αθλητικές εκδηλώσεις

H ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ είναι ένας από τους πρώτους βρεφονηπιακούς σταθμούς που πριν από τρεις δεκαετίες διετύπωσε και εφάρμοσε επίσημες αυστηρές διαδικασίες πάνω σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής και από τότε παραμένει σταθερά συνεπής σε αυτές. Η συνέπεια αυτή φαίνεται σε ενέργειες όπως:

  • Οι οδηγοί μας έχουν απαραίτητα δίπλωμα 4ης ή 5ης κατηγορίας, καθώς και προϋπηρεσία σε μεγάλα οχήματα. Έτσι τα σχολικά μας λεωφορεία έχουν διανύσει στα 35 χρόνια λειτουργίας περίπου 5.500.000 χλμ χωρίς προβλήματα, καθυστερήσεις ώστε να εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών μας.
  • Η προσοχή όλων μας τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στην παιδική χαρά είναι τέτοια που παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι, συντηρούνται επιμελώς, πραγματοποιούνται περιοδικοί έλεγχοι των απαραίτητων απολυμάνσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να πληρούν με το παραπάνω τους κανόνες υγιεινής.
  • Το αρμόδιο προσωπικό του σχολείου έχοντας παρακολουθήσει επιτυχώς τη βασική εκπαίδευση στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των τροφίμων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ, τηρεί με συνέπεια όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και συντήρησης αυτών.
  • Οι χώροι διαχείρισης και παρασκευής των τροφίμων είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές.
  • Η ποιότητα των τροφίμων που χρησιμοποιεί είναι η καλύτερη δυνατή, αξιοποιώντας προϊόντα με εμπιστοσύνη και συνεργασία από τους ίδιους τους γονείς των Λιλιπούτειων μαθητών μας! (μοσχάρι και κοτόπουλο νωπό, ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, αυγά ολόφρεσκα από επιλεγμένη φάρμα στα Μέγαρα, φρούτα, ψάρι, λαχανικά, ψωμί με προζύμι κ.τ.λ.)
  • Το νερό που χρησιμοποιούμε για τα παιδιά μας είναι ελεγμένο και κατάλληλο σύμφωνα με μικροβιολογικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το χημείο του κράτους και την ΕΥΔΑΠ.

LOGO-3

Τα παιδιά ηλικίας 1,5 έως 2,5 ετών μέσα από τη χοροκίνηση, η οποία έχει σχεδιαστεί από ειδικούς, έχουν τη δυνατότητα να ενθαρρύνουν την κινητική τους ανάπτυξη μέσα από νέες μεθόδους κίνησης σε εκτέλεση πρωτίστως ρυθμικής γυμναστικής! Μέσα από το παιχνίδι, ενισχύεται ο συντονισμός, η ισορροπία και η σωματική δύναμη!

Εξοπλισμός όπως τα κεκλιμένα επίπεδα, τραμπάλες, τσουλήθρες, σκάλες αναρρίχησης, τουβλάκια ισορροπίας, μεγάλες φουσκωτές μπάλες και άλλα πολλά, χρησιμοποιούνται με ένα πολύ διασκεδαστικό τρόπο από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής.

Η μουσική που πλαισιώνει το πρόγραμμα καθ’ όλη την διάρκειά του, βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τον ρυθμό τους, να μιμούνται ήχους και κινήσεις καθώς αναπτύσσουν ολόπλευρη την κοινωνικότητά τους και τους κανόνες συνεργασίας!

Τα παιδιά ηλικίας 2,5 έως 3,5 ετών αποκτούν ψυχοκινητικές εμπειρίες που σχετίζονται με την αντίληψη του σώματος, την ικανότητα αντίληψης του χρόνου, την αντίληψη των αντικειμένων,  την ανάπτυξη ικανοτήτων που βοηθούν στην κοινωνικοποίηση του παιδιού,  την ανάπτυξη δεξιοτήτων του νευρομυϊκού συντονισμού ολόκληρου του σώματος, όπως η ισορροπία, η αλτικότητα, ο συγχρονισμός, ο νευρομυϊκός συντονισμός ματιού-χεριού και η γραφοκινητική ικανότητα!

Το άρτια εκπαιδευμένο προπονητικό προσωπικό, o πλούσιος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η μουσική δημιουργούν ένα ευχάριστο και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, ιδανικό για την υλοποίηση του προγράμματος!

Τεχνικές και στοιχεία της βασικής  ρυθμικής γυμναστικής, αθλήματα όπως mini tennis, mini basketball, παραδοσιακά παιχνίδια, παιδαγωγικά παιχνίδια με όργανα γυμναστικής (στεφάνια, μπάλες, κορύνες, κ.α.) διδάσκονται με μορφή παραμυθιού, εμπλουτισμένο με μουσική, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών πλάθοντας αρμονικά τον σωματότυπό τους!

Tα παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών θα γνωρίσουν τα μυστικά των αθλημάτων μέσα από πρωτοποριακές τεχνικές και παιχνίδια, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις συντονιστικές και συναρμοστικές τους ικανότητες, να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους και να χτίσουν  τη φυσική τους κατάσταση θεμελιώνοντας έτσι τις βάσεις ώστε να διδαχθούν τις τεχνικές των αθλημάτων και να τις εξελίξουν από πολύ μικρή ηλικία!

Ο εξοπλισμός  αποτελείται από μίνι φιλέ τένις, μίνι μπασκέτες, στεφάνια, κορύνες, ρακέτες, μπάλες διαφορετικών τύπων και πάρα πολλά υλικοτεχνικά βοηθήματα, που είναι κατάλληλα και ασφαλή για τον σωματότυπο των παιδιών αυτής της ηλικίας!

Κατ’ αρχάς τα παιδιά θα διδαχθούν βασικές ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού, ευλυγισίας, ισορροπίας, ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης και της παρατηρητικότητάς τους. Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές ασκήσεις και τεχνικές του κάθε αθλήματος, κάνοντας μια ουσιαστική εισαγωγή στον κόσμο των sports!

Τα παιδιά, λοιπόν, από 3 έως 6 ετών θα έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν τα εξής αθλήματα μέσα από μία κυκλική μορφή διδασκαλίας:

Mini Tennis, Mini Basketball, Στίβος (ακόντιο, δίσκος κ.λ.π., με ειδικό αφρώδες υλικοτεχνικό εξοπλισμό), Ενόργανη Γυμναστική & Χοροκίνηση  (zumba, hip-hop, kids aerobic)

Μαθήματα Κολύμβησης

Τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με το υγρό στοιχείο μέσω των μαθήματων κολύμβησης, τα οποία πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα τμήματα Προπρονηπίου, Προνηπίου και Νηπιαγωγείου.

  1. Με την κολύμβηση το παιδί γυμνάζει όλο το σώμα, χωρίς να μεταφέρει το βάρος του (πίεση στη σπονδυλική στήλη) σε μια ηλικία που αναπτύσσεται σε έντονους ρυθμούς.
  2. Η κολύμβηση είναι απαραίτητη όσο και το βάδισμα. Ζούμε σε μία χώρα που βρέχεται από θάλασσα και είναι θέμα επιβίωσης αλλά και ευχαρίστησης η γνώση της κολύμβησης.
  3. Ο αθλητισμός ισχυροποιεί τον οργανισμό και διαμορφώνει δυναμικές προσωπικότητες.

Εφαρμόζεται το σύστημα πιστοποίησης κολυμβητικής ικανότητας σε συνεργασία με τις πιο εξελιγμένες σχολές του κόσμου (Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία)  θέτοντας κολυμβητικούς στόχους ανά τρίμηνο και αξιολογώντας την πορεία των στόχων ανά παιδί.

Στο τέλος της χρονιάς και ολοκληρώνοντας τον κύκλο προπονήσεων, κάθε παιδί παραλαμβάνει την ετήσια πιστοποίηση!

Τα τμήματα είναι ολιγομελή. Την επίβλεψη των παιδιών έχουν ειδικευμένοι στην κολύμβηση καθηγητές Φ.Α. που διαθέτουν και πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Οι Λιλιπούτειοι κολυμβητές μας μυούνται στα μυστικά της άρτιας κολύμβησης και μας παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς τις δεξιότητές τους σε ένα συναρπαστικό κολυμβητικό υπερθέαμα στο κλειστό, Ολυμπιακών Διαστάσεων, κολυμβητικό κέντρο του Ο.Α.Κ.Α.!!!

Η ΛιλιπούποληΒρεφικός παιδικός σταθμός & νηπιαγωγείο
ΝΗΠΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
28ης Οκτωβρίου 44-46
Πλατεία Πετρούπολης
Τηλ 210-5018800

ΒΡΕΦΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Σουλίου 3, Πετρούπολη
Θέατρο Πέτρας
Τηλ 210-5023002

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Ιλίου 37 & Ιδομενέως, Ίλιον
Τηλ 210-2618088

Επικοινωνία
error: Content is protected !!